Intergas CV ketels

Schaduw boven Schaduw onder
Laden...
Techniek CV Ketel Intergas

Veel gestelde vragen

Ik wil een Intergas ketel aanschaffen, waar is deze verkrijgbaar?

Intergas Verwarming is fabrikant van cv-ketels. Als fabrikant van cv-ketels levert en verkoopt Intergas niet rechtstreeks aan eindgebruikers. Voor het aanschaffen van een Intergas cv-ketel kunt u contact opnemen met een installateur bij u in de omgeving. Via “Zoek installateur”  vindt u via het invoeren van uw postcode of woonplaats een installateur dicht bij u in de omgeving.

Onze cv-ketel werkt niet en geeft een storing aan. Wie kan mij helpen?

De installateur van uw cv-ketel is de aangewezen persoon voor het oplossen van een storing aan uw cv-ketel. U vind de installateur van uw cv-ketel terug op de ingevulde garantiekaart of de aankoopnota van het toestel. Indien u een onderhoudscontract heeft afgesloten kunt u contact opnemen met het servicebedrijf. Dit is ongeacht de leeftijd van het toestel, dus ook in de eerste twee jaar van de fabrieksgarantie. Heeft u een huurwoning neem dan contact op met uw verhuurder of woningbouwvereniging.

Hoe weet ik wie mijn installateur is?

U vindt de installateur van uw cv-ketel terug op de ingevulde garantiekaart of de aankoopnota van het toestel. Als u niet beschikt over de garantiekaart of aankoopnota en niet weet wie het toestel bij u in de woning heeft geplaatst dan kunt u via “Zoek installateur” en het invullen van uw postcode of woonplaats een installateur bij u in de omgeving vinden. Heeft u een huurwoning dan kunt u contact opnemen met uw verhuurder of woningbouwvereniging.

Welke garantievoorwaarden zijn van toepassing op de HR(E)/HReco-ketels van Intergas?

Intergas Verwarming hanteert een garantieperiode op onderdelen van 2 jaar te rekenen vanaf de installatiedatum. De garantieperiode op de dichtheid van de warmtewisselaar van het toestel bedraagt 15 jaar. De vergoeding is de eerste 5 jaar 100% en neemt daarna jaarlijks met 10% af.

Welke thermostaat kan ik op mijn Intergas HR(E)/HReco cv-ketel aansluiten?

Intergas Kombi Kompakt HR(E)/HReco-ketels bieden goede aansluitingsmogelijkheden op vrijwel elke thermostaat en klokthermostaat. De HR(E)/HReco-ketels van Intergas zijn namelijk aan te sluiten op zowel een gangbare aan/uit thermostaat als op een modulerende kamerthermostaat (Open Therm). Met deze modulerende kamerthermostaat heeft de kamertemperatuur invloed op het moduleren van de ketel en de temperatuur van het cv-water. Dit zorgt voor een zo optimaal mogelijke opwarming van het cv-systeem.

Kan ik onderdelen rechtstreeks bij Intergas bestellen?

Intergas Verwarming is fabrikant van cv-ketels, en levert niet rechtstreeks aan eindgebruikers. Voor het aanschaffen van onderdelen kunt u het contact opnemen met een installateur bij u in de omgeving. Via “Zoek installateur” en het invullen van uw postcode of woonplaats vindt u de voor u dichtstbijzijnde installateur.

 

Wat is het verschil tussen een Kombi Kompakt HRE en HReco ketel?

De techniek van de HReco-toestellen is gebaseerd op de succesvolle Kombi Kompakt HRE-lijn. De dubbel HR-techniek is dus ook in de HReco-toestellen toegepast. De Kombi Kompakt HReco gaat echter nog verder dan de HRE. Zo is het tapwaterrendement verder verbeterd door toepassing van een nieuw warmtelabyrint in de warmtewisselaar. Daarnaast is de HReco voorzien van een A-label cv-pomp welke het opgewarmde water door standaard voorzien van een RF-module, hierdoor is rechtstreekse communicatie met draadloze kamerthermostaten van Honeywell mogelijk zonder dat het plaatsen van een aparte zender nodig is. Het gaat om de volgende thermostaten: Honeywell T87RF 1003 Round RF/ DTS92 / CMS927.

Wat is dubbel rendement?

De Intergas Kombi Kompakt HR(E)/HReco cv-ketels beschikken over hoog rendement op verwarming en een uniek hoog rendement op warmwater. Oftewel: dubbel HR. Het geheim daarvan schuilt in de unieke gepatenteerde dubbele twee-in-één-warmtewisselaar, dit zorgt voor minimalisatie van warmteverlies en een optimale warmteoverdracht. Het cv-water en het koude tapwater stromen rechtstreeks door de warmtewisselaar, die zorgt voor minimalisatie van warmteverlies en een optimale warmteoverdracht. De rookgassen koelen maximaal af en de condensatiewarmte wordt optimaal benut.

Kan ik een Kombi Kompakt HR(E)/HReco combineren met vloerverwarming?

De Kombi Kompakt HR(E)/HReco cv-ketels zijn bij uitstek geschikt om te combineren met vloerverwarmingssystemen, zowel moderne als oude die gebruik maken van zuurstofdoorlatende, zwarte tyleen buizen. Ook bij een degelijk oud vloerverwarmingssysteem is het treffen van een extra scheiding tussen het systeem van de vloerverwarming en de cv-installatie overbodig omdat de uniek dubbel HR warmtewisselaar waterzijdig van koper is. Daarom zal de warmtewisselaar niet worden aangetast door het zuurstof vanuit de vloerverwarming.

In het geval dat u een Intergas Kombi Kompakt gebruikt in combinatie met vloerverwarming is het voor een goede werking van de warmwatervoorziening van belang dat er geen ongewenste circulatie door het toestel plaatsvindt door een tweede pomp in het CV-circuit. Daarom dient een vloerverwarming hydraulisch neutraal te worden aangesloten (de verwarmingspomp van de vloerverwarming circuleert geen water door de CV-ketel) of het circuit te worden voorzien van een elektrische afsluiter (tweewegklepset) die doorstroming door het toestel voorkomt als er geen CV-warmtevraag is.

Kan ik een Kombi Kompakt HR(E)/HReco combineren met een indirect gestookte luchtverwarmer?

De Kombi Kompakt HR(E)/HReco cv-ketels kunnen worden toegepast in combinatie met een indirect gestookte luchtverwarmer. De toestellen zijn geschikt om verse ventilatielucht van buiten enkele graden na te verwarmen: dit garandeert een minimale inblaastemperatuur. Deze regeling wordt kortweg MIT genoemd. De regeling kan met een externe schakelaar in -en uitgeschakeld worden.

Kan ik een Kombi Kompakt HR(E)/HReco combineren met een zonneboiler?

De Kombi Kompakt HR(E)/HReco cv-ketels kunnen eenvoudig zorgen voor het naverwarmen van een zonneboiler. Alle Kombi Kompakt HR(E) en HReco zijn voorzien van het NZ-label: geschikt voor “Naverwarming Zonneboiler”. De collectoren verwarmen het water in de zonneboiler. In de winter of bij bij minder mooi weer zal de watertemperatuur niet altijd voldoende zijn. De Kombi Kompakt HR(E)/HReco-ketel kan er voor zorgen dat het water dat door de zonneboiler wordt geleverd, wordt naverwarmd als de tapwater temperatuur onder de 60C is. Als het water uit de zonneboiler wel op temperatuur is, komt de cv-ketel niet in bedrijf. Voor het aansluiten van een zonneboiler is een aansluitset en een thermostatisch mengventiel nodig. Uw installateur kan u adviseren welke zonneboiler het meest geschikt is in uw situatie.

Kan ik een Kombi Kompakt HR(E)/HReco combineren met een WTW-unit?

De Kombi Kompakt HR(E)/HReco cv-ketels kunnen worden toegepast in combinatie met een WarmteTerugwin-unit. De toestellen zijn geschikt om verse ventilatielucht van buiten enkele graden na te verwarmen: dit garandeert een minimale inblaastemperatuur. Deze regeling wordt kortweg MIT genoemd. De regeling kan met een externe schakelaar in-en uitgeschakeld worden.