Intergas CV ketels

Schaduw boven Schaduw onder
Laden...
Incomfort - thermostaat app CV Ketel Intergas

Is incomfort geschikt voor u?

Het Intergas incomfort systeem werkt alleen indien u in het bezit bent van een werkende router en/of modem, een smartphone en een Intergas cv-ketel. Als u alle vragen in onderstaande overzicht met “JA” kunt beantwoorden dan kunt u zonder problemen gebruikt maken van het Intergas incomfort systeem. Twijfelt u na het beantwoorden van de vragen nog steeds of incomfort geschikt is in uw situatie? Neem dan contact op met Intergas Verwarming via het telefoonnummer 0524-512345, Intergas is bereikbaar op werkdagen tussen 8.15 en 16.45 uur.

 

Heeft u thuis de beschikking over een netwerk router en/of modem ?

incomfort werkt alleen als de lan2rf gateway kan worden aangesloten op een router of modem. incomfort maakt via de router verbinding met uw smartphone en uw cv-ketel. Hierdoor kunt u uw cv-installatie overal en altijd op afstand in de gaten houden en bedienen. Zonder router en/of modem kunt u incomfort helaas niet gebruiken.

Voor de juiste werking van het Intergas incomfort systeem dient u thuis te beschikken over een eigen netwerk en een bijbehorende router en/of modem. De netwerk aansluiting zou bij voorkeur moeten voldoen aan de volgende eisen:

  • een vrije ethernet poort op een switch of router
  • een netwerk bij voorkeur geconfigureerd met DHCP (vrijwel standaard), maar statisch instellen (handmatig) is ook mogelijk
  • uitgaande poort 4567 (UDP), niet geblokkeerd door een firewall
  • dataverbruik ongeveer 30 Mb per maand (de snelheid van het netwerk heeft geen invloed op de werking van incomfort)

Naast het netwerk heeft de LAN2RF gateway spanning nodig. Hiervoor zou u de beschikking moeten hebben over een vrie stopcontact of een vrije usb aansluiting op de router.

Indien u twijfelt aan de specificaties van u netwerk dan kunt u het beste de voorschriften van de leverancier van uw router raadplegen.

 

Heeft u de beschikking over een smartphone met Android of Apple iOS ?

incomfort werkt op dit moment alleen op smartphones met iOS of Android besturingssystemen. Indien u gebruik maakt van een ander platform op een smartphone, tablet, laptop of pc, dan kunt u op dit moment nog geen gebruik maken van incomfort.

 

Heeft u een Intergas Kombi Kompakt HRE of HReco cv-toestel (bouwjaar 2014) ?

incomfort werkt in combinatie met alle typen Intergas Kombi Kompakt HRE of HReco ketels vanaf bouwjaar 2014. Al in het bezit van een HRE of HReco toestel? U vind het bouwjaar van uw cv-toestel terug op het garantiebewijs of op het typeplaatje onder op uw toestel. Indien het serienummer begint met het getal 14 dan heeft u de beschikking over een toestel uit bouwjaar 2014 en kunt u zonder problemen gebruik maken van het Intergas incomfort systeem.

Maakt u gebruik van een modulerende kamerthermostaat volgens het OpenTherm protocol ?

Het Intergas incomfort systeem is geschikt in toepassing met een thermostaat die werkt op basis van het opentherm protocol. De snelheid van de communicatie tussen de incomfort set en de kamerthermostaat is afhankelijk van het type kamerthermostaat dat wordt toegepast. Tevens kan het voorkomen dat niet alle thermostaat functionaliteiten van bestaande opentherm kamerthermostaten worden ondersteund door de incomfort set. Voor een optimale werking tussen de incomfort set en de kamerthermostaat adviseren wij u de incomfort set te combineren met een Honeywell Round T87M2018

OpenTherm is een merk-onafhankelijk communicatie protocol die communicatie mogelijk maakt tussen een modulerend cv-toestel en een kamerthermostaat. Incomfort maakt gebruik van dit communicatie protocol tussen het cv-toestel en de kamerthermostaat. De OpenTherm kamerthermostaat wordt gebruikt om de temperatuur te meten in de referentieruimte. Raadpleeg voor meer informatie de handleiding van de kamerthermostaat.

Waar is incomfort verkrijgbaar ?

incomfort is verkrijgbaar via uw installateur. Vraag naar de mogelijkheden.

Kan ik de Incomfort app ook installeren op mijn iPad (van Apple)?

Ja, hoor! Als u met uw iPad als gebruiker in de App Store op zoek gaat naar ‘Intergas’ of ‘Incomfort’ worden er mogelijk 0 resultaten getoond. Dit komt omdat standaard binnen de App Store op de iPad alleen apps worden getoond die ook voor de iPad geschikt zijn. U kunt links bovenin het zoekfilter aanpassen van ‘Alleen iPad’ naar ‘Alleen iPhone’; dan komt de Incomfort app wel in beeld en kunt u deze ook gerust installeren op uw iPad.

Is er een korte instructiefilm hoe de gateway te installeren en te koppelen met de ketel?

Ja, voor een volledige installatie kunt u de de stap-voor-stap uitleg vinden in dit filmpje op YouTube:

Kan ik de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid van de Incomfort app teruglezen?

Ja, u kunt hier de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid van de Incomfort app terugvinden.