Gasketelwet per 1 april 2023 van kracht, Intergas gecertificeerd

Jaarlijks zorgt koolmonoxidevergiftiging in Nederland voor ongeveer 10 tot 20 doden en ten minste 200 ziekenhuisopnames. Veelal komt koolmonoxide een huis binnen door een niet goed geïnstalleerde of onderhouden gasverbrandingsinstallatie, zoals een cv-ketel, geiser, gaskachel, gashaard of rookgasafvoer. Om deze situatie te verbeteren heeft de overheid de gasketelwet aangenomen welke 1 April 2023 in werking treedt.

Vanaf 1 april 2023 is het inschakelen van een niet- gecertificeerd installatiebedrijf voor werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties niet meer toegestaan. Monteurs en installatiebedrijven moeten zich tijdig certificeren. Vanaf 1 april zijn zowel opdrachtgevers als installateurs strafbaar wanneer ze zich niet aan deze wetgeving houden.

Intergas heeft per 23 december 2022 het Kiwa certificaat behaald voor de BRL K25000. Hiermee zijn we als bedrijf gecertificeerd om werkzaamheden te verrichten aan gasverbrandingsinstallaties.  Onze servicemonteurs zijn al in een eerder stadium gecertificeerd. Alleen deze gecertificeerde servicemonteurs mogen namens Intergas werkzaamheden in het veld uitvoeren.