CV-ketelfabrikant Intergas overgenomen door Rheem

Intergas gaat deel uitmaken van de Global Water Division van Rheem, dat daarmee zijn portfolio met ketel- en boilerproducten voor zowel de particuliere als de commerciële markt uitbreidt en het marktaandeel in Europa en de rest van de wereld uitbreidt.

ATLANTA, GEORGIA (VS) EN COEVORDEN, 4 JUNI 2019 – Op 31 mei 2019 heeft het Amerikaanse bedrijf Rheem het in Coevorden gevestigde Intergas overgenomen via zijn groepsentiteit Paloma Rheem Global, Inc. Intergas is een vooraanstaande producent van hoogrendementsketels en boilers voor de particuliere markt. Intergas staat bekend om het gebruik van geavanceerde technologieën voor zijn producten en is in Nederland marktleider op het gebied van gasgestookte cv-ketels. Daarnaast heeft het bedrijf snelgroeiende dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten.

Rheem is het enige Noord-Amerikaanse bedrijf dat zowel producten op het gebied van verwarming, koeling, waterverwarming en verwarming van zwembaden en spa’s, als verwarmings -en koelingsproducten voor commerciële toepassingen levert. Momenteel is Rheem in Amerika de grootste leverancier op het gebied van waterverwarming. De producten van het bedrijf zijn verkrijgbaar in meer dan 50 landen wereldwijd. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Atlanta, Georgia en het portfolio van het bedrijf omvat de merken Rheem®, Raypak®, Ruud®, Eemax®, Richmond®, Splendid®, Solahart® en EverHot™.

Met de overname van Intergas beschikt Rheem over een topmerk in de Europese markt voor verwarming en warm water, de op een na grootste markt ter wereld.

‘We zijn heel blij met de toevoeging van Intergas aan onze Global Water Division’, zegt Chris Peel, President en CEO van Paloma Rheem Global, Inc. ‘Door Intergas toe te voegen aan de merkfamilie van Rheem verbreden we ons aanbod op het gebied van cv-ketels en boilers, en bieden we Rheem de mogelijkheid om de Europese markt op te gaan met concurrerende oplossingen. De bedrijfscultuur van Rheem en Intergas passen goed bij elkaar, beide organisaties zetten zich in voor de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve producten waarmee ze op een zinvolle en positieve manier een bijdrage leveren aan een beter milieu.’

Janno de Haas, CEO van Intergas: ‘We zijn erg enthousiast over het samengaan met Rheem. Rheem begrijpt onze business en hun management is bereid om op de lange termijn te investeren in de groei van Intergas. Samen gaan we de ontwikkeling van innovatieve producten versnellen en nieuwe markten en gebieden betreden.’

Intergas gaat deel uitmaken van de Global Water Division van Rheem en wordt een volledige dochteronderneming van Paloma Rheem Global, Inc. Het hoofdkantoor van Intergas blijft gevestigd in Coevorden, Intergas zal zijn activiteiten in Europa blijven voortzetten onder de Intergas naam.

‘De producten en bedrijfsculturen van Rheem en Intergas passen perfect bij elkaar, en dat gaat ongetwijfeld leiden tot een stimulerende en gedenkwaardige samenwerking’, zegt Rich Bendure, President van de Global Water Division van Rheem. ‘Samen bieden we een zeer uitgebreid en aantrekkelijk productportfolio met cv-ketels en boilers voor zowel particulier als commercieel gebruik.’

Over Rheem

Rheem is opgericht in 1925 en werkt aan nieuwe, innovatieve manieren om precies de juiste temperatuur te leveren, waarbij aandacht wordt besteed aan energie- en waterbesparingen voor een duurzame toekomst. Momenteel is Rheem in Amerika de grootste leverancier op het gebied van waterverwarming. De producten van het bedrijf zijn verkrijgbaar in meer dan 50 landen wereldwijd. Het Japanse Paloma Co., Ltd. heeft het merk Rheem in 1988 overgenomen, en tegenwoordig omvat het portfolio van het bedrijf de merken Rheem®, Raypak®, Ruud®, Eemax®, Richmond®, Splendid®, Solahart® en EverHot™, naast commerciële koelproducten zoals Russell®, Witt®, ColdZone® en Kramer®, die onderdeel zijn van de divisie Heat Transfer Products Group (HTPG®).

Over Intergas

Het Nederlandse Intergas is opgericht in 1939 en produceert gasgestookte hoogrendementsketels voor particulier gebruik. De geschiedenis van het bedrijf wordt gekenmerkt door 50 jaar aan baanbrekende vernieuwing in verwarmingstechniek. De innovatiementaliteit van het bedrijf heeft geleid tot de ontwikkeling van de twee-in-een warmtewisselaar, die de basis vormt van alle ketelproducten van Intergas. Het ontwerp stamt al uit 1996, maar staat ook nu nog altijd op eenzame hoogte. Intergas is momenteel de grootste leverancier van gasgestookte cv-ketels in Nederland en de aanwezigheid in de rest van Europa groeit gestaag. De producten van Intergas zijn verkrijgbaar in Canada en de Verenigde Staten onder het merk IBC®.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie: voor nadere informatie kunt u contact opnemen met
Intergas Verwarming BV,
Ralf Jansen
Hoofd Marketing en Communicatie
r.jansen@intergasverwarming.nl
(088-8788500)