Over Intergas

Al meer dan 50 jaar richt Intergas zich op het perfectioneren van verwarmingssystemen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot marktleider op het gebied van de ontwikkeling van hoog rendement cv-ketels. Die status verplicht ons om ook in energietransitie oplossingen te bedenken en te ontwikkelen die voldoen aan de vraag naar comfortabele warmte. Oplossingen die gebaseerd zijn op objectieve data over het energieverbruik, zodat de consument de beste oplossing voor zijn woning kan kiezen. Met slimme en innovatieve producten, maar ook met duurzame energiebronnen en high tech warmte-oplossingen die beantwoorden aan de energietransitie. Daarbij geloven we in een toekomst waarin ruimte is voor meerdere warmte-oplossingen naast elkaar. Geavanceerde oplossingen als all electric en hybridetoestellen, maar ook de ‘conventionele’ gasgestookte cv-ketel. Zo zijn we voortdurend bezig om onze grenzen te verkennen en te verleggen. Ook in geografisch opzicht. We zijn actief van Coevorden tot Vancouver, van waaruit we de Noord-Amerikaanse markt bedienen. Het uitgangspunt is steeds hetzelfde: het ontwikkelen en produceren van betrouwbare warmtebronnen met een enorm hoog rendement.

Intergas, onderdeel van Rheem

Met ingang van 1 juni 2019 maakt Intergas deel uit van Rheem. Dit Amerikaanse bedrijf is het enige bedrijf ter wereld dat zowel producent is van verwarmings- als verkoelingssystemen, warmwateroplossingen, zwembadverwarming en commerciële koel- en vriessystemen. Daarnaast is Rheem de grootste producent van warmwater-oplossingen in Noord-Amerika. Met de overname hoopt Rheem meer slagkracht te krijgen op de Europese markt voor warmte- en warmwateroplossingen. Tegelijkertijd geeft het Intergas de mogelijkheid om nieuwe producten te ontwikkelen en uit te breiden naar andere markten en regio’s.

Lees het persbericht

De Intergas tijdlijn

Opgericht als machinefabriek

1939

Verhuizing naar Coevorden

1961

Introductie “2-in-1” warmtewisselaar

1996

100.000 CV-ketels in 1 jaar geproduceerd en uitbreiding naar UK

2008

Verhuizing naar nieuwe locatie Coevorden

2012

Uitbreiding door overname IBC Canada en uitbreiding USA

2014

200.000 CV-ketels in 1 jaar + bouw 2e productielocatie

2017

Opening 2e productielocatie in oktober

2018

Kiwa gecertificeerd

Intergas heeft per 23 december 2022 het Kiwa certificaat behaald voor de BRL K25000. Hiermee zijn we als bedrijf gecertificeerd om werkzaamheden te verrichten aan gasverbrandingsinstallaties.  Onze servicemonteurs zijn al in een eerder stadium gecertificeerd. Alleen deze gecertificeerde servicemonteurs mogen namens Intergas werkzaamheden in het veld uitvoeren.

Bekijk certificaat