De Energiekaart

De energietransitie is ingewikkeld. Zeker ook voor de consument. Er zoemen zoveel meningen en veronderstellingen rond, dat het moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Want wat is nu de verstandigste en best betaalbare oplossing voor mijn woning?

Het antwoord van Intergas: meten. Want meten is weten. Weten wat het beste past bij ieders individuele situatie. Hoeveel u kunt besparen aan energie door goed te isoleren, of een warmtepomp – elektrisch of hybride – uitkomst biedt. Intergas denkt dat de consument alleen gebaat is bij een realistische energietransitie, die gebaseerd is op data.

Intergas ontwikkelt de Energiekaart iedere dag verder door. Zodat we steeds beter weten hoe we de energietransitie op basis van data realistisch kunnen vormgeven. We merken dat er bij beleidsmakers steeds meer interesse is in deze aanpak. En omdat we geloven in open data, stellen we de Energiekaart beschikbaar aan iedereen die ermee wil werken.

Innovatie en technologie

Innovatie en technologie zijn de ziel van Intergas. De Energiekaart is er een voorbeeld van. Maar er zijn er veel meer. Zoals de dubbele twee-in-een warmtewisselaar met een uniek ‘warmte labyrint’. Waarin de buizen voor verwarming en warm water door elkaar lopen. Hierdoor profiteren ze van elkaars warmte.

De Xtreme-modellen van Intergas beschikken over een warmte-terugwin-unit die ervoor zorgt dat energie die vrijkomt bij het afkoelen van de rookgassen evenals de warmte van de rookgassen ‘hergebruikt’  worden om het tapwater te verwarmen.

Maar ook de nieuwste modellen zijn state-of-art. Zo is de all-electric warmtepomp van Intergas de eerste warmtepomp die volledig web-based, via het internet, kan worden ingeregeld. Hierdoor kan de monteur bij storingen op afstand zien wat er met het apparaat aan de hand is.

Met apparaten die op afstand met elkaar communiceren onderscheidt Intergas zich van andere partijen. Zo zijn thermostaten en cv-ketels op een slimme manier aan te sturen. Zodat we de beschikbare energie (gas, waterstof of stroom) en de energie- infrastuctuur zo optimaal mogelijk kunnen benutten. En de energietransitie gedreven wordt door data, en niet door meningen. Nuchter – zoals dat hoort wanneer je uit Drenthe komt.