Intergas Xtreme 30 en 36 HR-ketel ‘Beste uit de test’ Consumentenbond

De Consumentenbond onderwierp onlangs moderne verwarmingsketels aan een uitgebreid vergelijkend onderzoek. Daarbij kwamen de Intergas Xtreme 30 en 36 naar voren als ‘Beste uit de test’. De HR-combiketels van de Nederlandse fabrikant scoorden in de test hoog op essentiële criteria als (energie)zuinigheid, betrouwbaarheid en comfort.

Extra hoog rendement door tweede warmtewisselaar

De Xtreme 30 en 36 zijn gefabriceerd volgens het gepatenteerde Intergas-ontwerp, met twee gescheiden koperen circuits, en zorgt ook in deze Intergas HR-ketels voor optimale warmteoverdracht en minimaal warmteverlies. De Intergas Xtreme 30 en 36 zijn bovendien voorzien van een tweede warmtewisselaar. Deze tweede unit, geïntegreerd in de rookgasafvoer, zorgt ervoor dat er per saldo minder energie nodig is om tapwater op temperatuur te brengen.

Enkele concrete testscores Xtreme 30

 • 8,7 − Energiezuinigheid warm water
 • 8,7 − Stroomverbruik
 • 8,5 − Snelheid bad vullen
 • 8,3 − Verwarmen op laag pitje
 • 8,3 − Tapdrempel
 • 8,1 − Energiezuinigheid verwarming

Enkele concrete testscores Xtreme 36

 • 9,1 − Energiezuinigheid warm water
 • 8,9 − Stroomverbruik
 • 8,8 − Snelheid bad vullen
 • 8,1 − Verwarmen op laag pitje
 • 8,0 − Tapdrempel
 • 7,8 − Energiezuinigheid verwarming

In zowel de CW5 als CW4 klasse staat Intergas nu op nummer één in de jaarlijkse cv-keteltest van de Consumentenbond.

De Xtreme 36 (CW5) is voor de 4e keer op rij beloond met het predicaat “Beste uit de Test”. Dit jaar is daar de Xtreme 30 (CW4) bijgekomen. Beide toestellen hebben een 7,9 gekregen in de test. De volledige testresultaten zijn online terug te vinden op de site van de Consumentenbond.