Pilot Boomerang programma

Samen met Morsman, een installateur uit Amsterdam, zijn wij in januari van start gegaan met een pilot voor ons nieuwe Boomerang programma. Met het lanceren van dit programma richten wij ons op het duurzaam recyclen van oude Intergas toestellen en het verkleinen van onze impact op het milieu. 

Morsman, die druk bezig is met warmtepompen en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, beschouwt dit initiatief als een cruciale stap vooruit: “Het idee dat deze oude producten gerecycled worden en de materialen een tweede leven krijgen, vinden wij erg belangrijk,” aldus de directeuren van het bedrijf. “Duurzaamheid is een belangrijk thema voor onze klanten, en wij willen graag aan die behoefte voldoen door niet alleen nieuwe, duurzame oplossingen te bieden, maar ook door ervoor te zorgen dat hun oude toestellen op een verantwoorde manier worden gerecycled.” 

Het proces is zorgvuldig ontworpen: de installateur haalt de oude toestellen van de wand, neemt deze terug mee naar het bedrijf en verzamelt deze in speciaal daarvoor bestemde kratten. Vanuit Intergas halen wij de volle kratten op en brengen ze naar onze fabriek in Coevorden. Hier worden de oude testellen aan een speciale disassemblage-lijn zover mogelijk uit elkaar gehaald, waarna de losse onderdelen vervoerd worden naar gespecialiseerde recyclingbedrijven. 

“Bij Intergas worden oude toestellen veilig uit elkaar gehaald. Het einde van de levensduur van elk materiaal en onderdeel werd zorgvuldig gekozen om een hoog niveau van circulariteit mogelijk te maken. Hierdoor wordt onnodige transport verminderd. Door dit systeem verminderen we het gebruik van nieuw materiaal en energie, wat bijdraagt aan een schoner milieu.”, zegt Jessica Steinhoff, Sustainability Manager bij Intergas. 

De pilot van het recycleprogramma is met groot enthousiasme ontvangen, waarbij we nauw samenwerken om operationele uitdagingen aan te pakken en het programma verder te verbeteren. Een van de directeuren van Morsman merkt op: “De samenwerking verloopt uitstekend. We voelen ons vereerd dat wij als kleine installateur mee mogen werken aan deze pilot en we hebben het gevoel dat er echt naar onze feedback wordt geluisterd.”