Boomerang
Take-back programma

Bij Intergas zijn we voortdurend bezig met het creëren van een positieve impact op onze planeet en de samenleving. Daarom zijn we gestart met Boomerang, ons take-back programma. Met ons take-back programma kunnen installateurs Intergas producten die aan het einde van hun levensduur zijn, door ons op laten halen. Hier krijgt de installateur een vergoeding voor. Bij ons worden de producten veilig gedemonteerd en gescheiden per materiaalsoort. Vervolgens gaan ze naar een lokale partner die de materialen zal upcyclen. Op deze manier kunnen deze materialen een tweede leven krijgen van hoge kwaliteit. Met deze manier van recyclen dragen wij bij aan een duurzame toekomst en dringen we onze impact op het milieu terug.

Hoe gaat het in zijn werk? 

 

Waarom doen we dit?

Als marktleider op het gebied van hoogrendement cv-ketels hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om duurzaam om te gaan met de producten die we leveren. We erkennen dat onze producten invloed hebben op het klimaat en de beperkte middelen en daarom versterkt Intergas haar inspanningen op het gebied van circulariteit. Een circulaire economie is een systeem dat streeft naar duurzaam gebruik van hulpbronnen bij winning, verwerking, productie, consumptie en bij het einde van de levensduur. Momenteel belanden onze producten veelal bij schroothandelaren waar de ketels worden gedowncycled. Dit wijkt af van de principes van de circulaire economie en veroorzaakt uiteindelijk een onnodige milieubelasting. Met ons take-back programma willen we een positieve bijdrage leveren aan het duurzamer omgaan met producten die aan het einde van hun levensduur zijn.


Pilot Boomerang programma

In samenwerking met installateur Morsman uit Amsterdam zijn we een pilot gestart voor ons nieuwe take-back programma. Door deze samenwerking streven we naar duurzamere oplossingen voor verwarmingsproducten aan het einde van hun levensduur. Morsman deelt graag hun ervaring met deze pilot.

Lees meer…

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

Heb je interesse om deel te nemen aan ons Take-back programma of wil je meer informatie. Neem dan via onderstaand formulier contact op met onze duurzaamheidsmanager Jessica Steinhoff. Zij neemt dan zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak in te plannen.