Comfort Touch thermostaat

Met welke thermostaten werkt de Intergas Gateway?

De Intergas Gateway werkt alleen naar behoren samen met de Intergas Comfort Touch Thermostaat en daarnaast met de Honeywell Round Modulation en Honeywell Round RF (T87RF2025) thermostaten.

Ik heb een probleem met mijn Comfort Touch Thermostaat, hoe los ik die op?

Bekijk onderstaande troubleshoot om een antwoord te krijgen op de meest gestelde vragen rondom de Comfort Touch App.

Waar vind ik de handleiding van de Comfort Touch Thermostaat?

De digitale versie van de handleiding is via deze link te vinden. We hebben daarnaast een video gemaakt met de mogelijkheden van de Comfort Touch App. Die is hieronder te bekijken.

Hoe installeer ik de Comfort Touch Thermostaat

Bekijk onderstaande installatie video van de Comfort Touch Thermostaat voor een heldere uitleg.

Is mijn ketel geschikt voor de Comfort Touch thermstaat?

De Comfort Touch is een modulerende thermostaat waarbij het vermogen automatisch wordt aangepast aan de gewenste warmtebehoefte. Een zuinige werking van het cv-toestel wordt hierdoor blijvend gegarandeerd. De Comfort Touch werkt alleen met Intergas cv-ketels die Smart Power ondersteunen, dit zijn toestellen gemaakt vanaf februari 2017.

Ik zie een knipperende 'Ot' op mijn Comfort Touch, wat betekent dit?

Er is geen correct werkende Opentherm® communicatie. Controleer de bedrading en aansluiting van de thermostaat op het cv-toestel. Raadpleeg bij twijfel of onduidelijkheden uw installateur.

  Zoek een installateur

Ik zie een knipperende ‘•’ op mijn Comfort Touch thermostaat, wat betekent dit?

Er is geen ondersteuning voor Smart Power vanuit het cv-toestel, de thermostaat werkt niet met dit cv-toestel.

Ik zie een knipperende 'F' op mijn Comfort Touch thermostaat, wat betekent dit?

Het cv-toestel heeft een storing. Er verschijnt dan een ‘F’ eventueel gevolgd door een één- of tweecijferige code. Raadpleeg de handleiding van uw cv-toestel voor een verklaring van deze code. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met uw installateur.

  Zoek een installateur

Ik zie een vlam op mijn Comfort Touch, wat betekent dit?

Het vlammetje geeft aan dat er warmtevraag is van het cv-toestel.

Ik zie alleen een stip op mijn Comfort Touch thermostaat, hoe komt dit?

Op de Comfort Touch kunt u zelf instellen of u wel of geen vaste ruimtetemperatuur ziet. In het configuratiescherm van de Comfort Touch is dit aan te passen. Druk tegelijkertijd op de ‘+ en –‘ en houdt beide 2 seconden vast om in het configuratiescherm te komen. Met de ‘+ en – ‘ toetsen gaat u naar het scherm ‘stby’. Hier kunt u kiezen tussen ‘on’ en ‘off’. ‘On’ geeft standaard de ruimtetemperatuur weer. Bij ‘off’ wordt de gemeten ruimtetemperatuur niet standaard weergeven op het display.

Ik zie een leeg scherm op mijn Comfort Touch thermostaat, wat nu?

Als het scherm van de Comfort Touch thermostaat leeg is, dan gaat er geen stroom naar de thermostaat. Sluit het cv-toestel aan op netspanning en controleer de bedrading en aansluiting van de thermostaat op het cv-toestel.

Let op! De Comfort Touch thermostaat werkt enkel op Intergas toestellen vanaf februari 2017.

Werkt de Comfort Touch thermostaat ook samen met vloerverwarming?

Ja, het is ook mogelijk om de Comfort Touch te gebruiken met vloerverwarming.  In het configuratiescherm is het mogelijk om de snelheid van de regeling aan te passen. Vloerverwarming is trager in de afgifte van de temperatuur dan normale radiatoren. In het configuratiescherm is het mogelijk om de snelheid van de regeling hierop aan te passen. Druk tegelijkertijd op de ‘+ en –‘ en houdt beide 2 seconden vast om in het configuratiescherm te komen. Met de ‘+ en – ‘ toetsen gaat u naar het scherm ‘ctrl’. Voor vloerverwarming is het nodig om de regeling op langzaam te zetten. Hiervoor zet u hem op stand 1 (SLo).

Kan ik mijn Comfort Touch thermostaat ook in Fahrenheit instellen?

Ja, dit kan. In het configuratiescherm van de Comfort Touch is dit aan te passen. Druk tegelijkertijd op de ‘+ en –‘ en houdt beide 2 seconden vast om in het configuratiescherm te komen. Met de ‘+ en – ‘ toetsen gaat u naar het scherm ‘conf’. Hier kunt u kiezen tussen Celsius of Fahrenheit.

Hoe kan ik mijn Comfort Touch thermostaat schoonmaken?

Op de Comfort Touch thermostaat zit een schoonmaakstand. Door de ‘•’ 2 seconden vast te houden activeert u deze schoonmaakstand. De Comfort Touch staat dan tijdelijk op slot en u kunt het scherm dan schoonmaken. Na 30 seconden vervalt de blokkade automatisch.

Kan ik de helderheid van mijn Comfort Touch thermostaat aanpassen?

Ja, dit kan. Standaard staat de helderheid van de Comfort Touch ingesteld op 5 (maximaal is 10). In het configuratiescherm van de Comfort Touch is dit aan te passen. Druk tegelijkertijd op de ‘+ en –‘ en houdt beide 2 seconden vast om in het configuratiescherm te komen. Met de ‘+ en – ‘ toetsen gaat u naar het scherm ‘bri’. Hier kunt u de gewenste helderheid aanpassen.

Hoe verander ik de instellingen van mijn Comfort Touch thermostaat?

Dit kan in het configuratiescherm van de Comfort Touch thermostaat. Druk tegelijkertijd op de ‘+ en –‘ en houdt beide 2 seconden vast om in het configuratiescherm te komen. In het configuratiescherm kunt u indien gewenst de instellingen van uw thermostaat wijzigen. Met de ‘+ en –‘ kunt u het menu doorlopen. Gebruik de ‘stip’ om een keuze te bevestigen.

Waar kan ik de Comfort Touch thermostaat kopen?

Intergas Verwarming is fabrikant van de Comfort Touch thermostaat. Als fabrikant van de thermostaat levert en verkoopt Intergas niet rechtstreeks aan eindgebruikers. Voor het aanschaffen van een Intergas cv-ketel kunt u contact opnemen met een installateur bij u in de omgeving.

  Zoek een installateur