Hulp & Advies

Ik ben de Incomfort App kwijt op mijn iPhone, wat nu?

in iOS 11 is er de functie ‘Ruim apps op’. Apps worden hierbij, na enige tijd niet gebruikt te zijn, automatisch opgeruimd. Hierbij blijven de gegevens van de desbetreffende applicatie wel bewaard, maar de app zelf wordt van het toestel gewist. Bij de volgende keer dat de gebruiker deze app wil gebruiken dient hij eerst opnieuw gedownload te worden. In het geval van de Incomfort App is dit niet mogelijk, aangezien de Incomfort App vanaf 8 mei 2020 niet meer te downloaden is in de Apple Store. Wij raden in dat geval aan om over te stappen op de vernieuwde Comfort Touch App.

Waar en hoe kan ik de keteldruk in de app zien?

In de Incomfort app kunt bij het onderdeel ‘Real time’ de waterdruk van uw cv-systeem zien (‘Real time’ is één van de vijf iconen die u onderin de app ziet, als u eenmaal een ketel heeft geselecteerd). Om een goede werking van de cv-installatie te garanderen dient de druk in de installatie bij een koude installatie tussen de 1 en 2 bar te zijn.

Mijn app geeft aan dat ik geen verbinding heb, wat is er aan de hand?

Problemen met de verbinding kan meerdere oorzaken hebben, zo kan het liggen aan de verbinding met het internet of aan de verbinding met de ketel. De lampjes op de gateway geven hiervan een aanduiding. In onze storingswijzer kunt u de verschillende verbindingsproblemen en de daarbij horende oplossingen vinden.

  Bekijk storingswijzer

Mijn weekschema lijkt niet te werken, wat nu?

Het is bij gebruikers niet altijd duidelijk wanneer het weekschema actief is. Het is belangrijk dat in het thermostaatscherm van deze app ‘weekschema’ op actief staat; oftewel deze moet rood van kleur zijn.

Mocht u de temperatuur tijdelijk willen verhogen of verlagen, dan kunt u dat gewoon doen op de thermostaat van de app (zolang ‘weekschema’ maar rood, dus actief, blijft) of via de Honeywell thermostaat bij u aan de muur. Wanneer het volgende setpunt in het weekschema  is bereikt, dan zal het weekschema de ingestelde temperatuur volgens het schema weer toepassen.

Hoe maak ik een weekschema?

U kunt via de knop hieronder het PDF-bestand downloaden.

Hoe maak ik een weekschema?

Kunnen andere gezinsleden via de Incomfort app op hun eigen telefoon ook de temperatuur regelen?

Ja, dat is mogelijk. Iedere gebruiker kan op zijn/haar telefoon de Incomfort app installeren en een eigen account aanmaken. Als de gebruiker naar ‘Beschikbare ketels’ gaat in de app zullen ze automatisch alle beschikbare ketel(s) zien (wel moeten de andere gebruikers op hetzelfde netwerk zitten als de gateway, net zoals bij het koppelen van de ketel). Als de gebruiker op de betreffende ketel klikt dan krijgt het gebruikersaccount dat als eerste de ketel heeft toegevoegd een melding (verzoek) om aan te geven of hij/zij het goed vindt dat het andere account toegang krijgt tot de ketel. Als de eerste gebruiker dit verzoek bevestigt, dan wordt de ketel gedeeld tussen de twee accounts en kunnen meerdere gebruikers de ketel bedienen.

Mijn app kan de gateway niet vinden, hoe kan dit?

Zorg er voor dat deze punten werken:

  • De gateway staat aan;
  • De gateway is verbonden met het internet. De netwerkkabel is aangesloten op poort 1 van de router;
  • Er staat stroom op de gateway, er branden lampjes op de gateway;
  • De smartphone staat in de wifi-modus.

Bekijk ook de video handleiding van de Gateway.

Hoe koppel ik de Incomfort gateway aan mijn ketel?

Voor een volledige installatie kunt u de stap-voor-stap uitleg uit onderstaande video bekijken.

Met welke cv-ketel werkt de Incomfort App?

De Incomfort app werkt in combinatie met alle typen Intergas Kombi Kompakt HRE of HReco ketels vanaf bouwjaar 2014. Al in het bezit van een HRE of HReco toestel? U vindt het bouwjaar van uw cv-toestel terug op het garantiebewijs of op het typeplaatje onder op uw toestel. Indien het serienummer begint met het getal 14 dan heeft u de beschikking over een toestel uit bouwjaar 2014 en kunt u zonder problemen gebruik maken van het Intergas incomfort systeem.

Waar is Incomfort verkrijgbaar?

Incomfort is verkrijgbaar via de installateur. Vraag bij uw installateur naar de mogelijkheden.

  Zoek een installateur