Hulp & Advies

Is het mogelijk om een lening aan te vragen voor het aanschaffen van een warmtepomp?

Het is mogelijk om een warmtepomp aan te schaffen via een lening van het Warmtefonds. Deze overheidslening maakt het mogelijk om de warmtepomp aan te schaffen tegen een lening van 0% rente. De lening is rentevrij tot een jaarlijks (gecombineerd) inkomen van €60.000.

Wil je meer weten over het aanvragen van deze lening? Kijk dan op de website van het Nationaal Warmtefonds: Warmtepomp voor particulieren – Warmtefonds .

Wat betekent de kleur van het LED op het binnendeel van de Xtend?

Het binnendeel van de Xtend kent verschillende kleuren. Hieronder staat uitgelegd wat elke kleur betekent:

Primaire kleuren:
– Wit (korte flits) = Toestel is uit.
– Wit (continu) = Toestel in standby modus. (Toestel is aan, maar er is geen functie actief)
– Groen (continu) = Toestel in bedrijf. (Beantwoord een warmtevraag)
– Groen (knipperen) = Interne actie wordt uitgevoerd.
– Rood (continu) = Notificatie actief. (Toestel heeft aandacht nodig, maar blijft functioneren. Raadpleeg uw installateur.)
– Rood (snel knipperend) = Interne fout. (Raadpleeg uw installateur.)
– Rood (knipperen) = Fatale / Blokkerende fout actief. (Toestel draait in noodprogramma op de CV-ketel. Raadpleeg uw installateur.)

Secundaire kleur:
– Paars (snel knipperend)= Zoekt maximaal 5 seconden naar een Intergas Gateway.
– Paars (knipperend) = WiFi access punt is actief of er is een verbinding met een smartphone of tablet tot
stand gebracht.

De paarse kleur kan afgewisseld worden met één van de primaire kleuren.

Is het mogelijk de Xtend te combineren met een indirect gestookte boiler?

Ja, dit is namelijk een warmwatertoepassing die door de functionaliteit van de ketel ondersteund wordt.

Hoeveel geluid maakt het buitendeel?

Het geluidsniveau van het buitendeel van de Xtend is 56 dB. Dit is het geluidsvermogen gemeten volgens het bouwbesluit.

Hoe het geluid van een warmtepomp ervaren wordt, hangt echer in grote mate samen met de plaatsing van de buitenunit. De afstand tot het meetpunt, de opstelplaats van de buitenunit en de omgevingsfactoren zijn hierbij van groot belang, mits de omgevingsfactoren dit toelaten, is er de mogelijkheid om bij een afstand van 3 meter al onder de geluidsdruk van 40dB te komen.

Welk koudemiddel wordt er gebruikt in de Xtend?

Het koudemiddel dat we gebruiken in de Xtend is R32.

Ik heb een aan/uit thermostaat die ik wil laten hangen, kan deze samenwerken met de Xtend?

Ja, dat is mogelijk. Het beste is echter om de Intergas Xtend te combineren met de Comfort Touch thermostaat. De regeling is daar namelijk op aangepast.

Ik heb een thermostaat van een ander merk, kan deze met de Xtend werken?

Ja, dit kan via Opentherm of aan/uit schakeling. Het beste is echter om de Intergas Xtend te combineren met de Comfort Touch thermostaat. De regeling is daar namelijk op aangepast.

Ik heb een bestaande cv-ketel van een ander merk dan Intergas, kan hier de Xtend op aangesloten worden?

Ja, dit is zeker mogelijk. De beste combinatie is uiteraard een toestel van Intergas, maar andere merken functioneren ook. Het is dan wenselijk om dit via OpenTherm aan te sturen. Via een aan/uit regeling werkt het ook, maar dan dient er een extra onderdeel bijbesteld en gemonteerd te worden (Accessoireset Buitenvoeler). Je installateur kan je hierover een advies op maat geven.

Ik heb een bestaande cv-ketel van Intergas, kan hier de Xtend op aangesloten worden?

Ja, dit is mogelijk. Een Intergas cv-ketel vanaf 2017 is in dat geval de beste oplossing, maar oudere toestellen functioneren ook via het OpenTherm of Aan/uit principe. Dit gaat dan wel ten koste van de efficiëntie.

Zit er subsidie op de Xtend en hoeveel is dat dan?

Ja, momenteel zit er €2400,- subsidie op de Xtend. De subsidie-code om deze aan te vragen is KA22154.

Mijn huidige ketel is nog niet aan vervanging toe, kan ik toch een warmtepomp plaatsen?

Bij een hybride warmtepomp systeem werken de cv-ketel en de warmtepomp samen om een woning te verwarmen, de cv-ektel voorziet je woning van warm tapwater. Het is mogelijk om een warmtepomp naast je bestaande cv-ketel te plaatsen. Oudere cv-toestellen zijn echter minder zuiniger en minder efficiënt dan recent geïnstalleerde toestellen. Om meer te besparen is het dus in sommige gevallen wenselijk om de cv-ketel toch te vervangen voor een nieuwe bij de installatie van een hybride warmtepomp.

Onze Xtend is een add-on warmtepomp. De warmtepomp en de binnenunit kunnen gecombineerd worden met een bestaande cv-ketel. Door de OpenTherm verbinding is het mogelijk om de Xtend te combineren met het merendeel van de gangbare cv-ketels op de markt. Meest optimaal is echter de combinatie met een Intergas HRE, HReco of Xtreme.

Hoe kan ik een warmtepomp aanschaffen of een offerte aanvragen?

Het is bij Intergas niet mogelijk om rechtstreeks een warmtepomp aan te schaffen. Dit verloopt altijd via je installateur. Het adviseren en installeren van een hybride warmtepomp vergt advies op maat. Je installateur is de vakman die je hierin kan adviseren. Aangezien een belangrijk gedeelte van de aanschafkosten van een hybride in het installeren zit, is het voor ons niet mogelijk om offertes of indicaties af te geven van de totaalprijs. Heb je nog geen installateur? Vind er dan één bij je in de buurt.

Wat is het verschil tussen een hybride en all-electric warmtepomp?

Een hybride warmtepomp en een all-electric warmtepomp zijn beide duurzame verwarmingssystemen, maar ze verschillen in hoe ze omgaan met energiebronnen.

Een hybride warmtepomp combineert een elektrische warmtepomp met een bestaande verwarmingsketel, meestal op gas. Dit systeem schakelt tussen de warmtepomp en de ketel op basis van de buitentemperatuur en energie-efficiëntie, waardoor het efficiënter is in gematigde temperaturen en de bestaande ketel kan bijspringen wanneer het erg koud is.

Een all-electric warmtepomp daarentegen is volledig elektrisch en vereist geen fossiele brandstoffen zoals gas. Het onttrekt warmte uit de lucht, grond of water en gebruikt elektriciteit om die warmte te comprimeren en te verspreiden voor verwarming.

Werkt een hybride warmtepomp ook samen met radiatoren?

Ja, een hybride warmtepomp werkt samen met zowel vloerverwarming als met radiatoren. Verwarmen op lagere temperaturen levert echter het beste rendement op.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een warmtepomp werkt op stroom en haalt zijn warmte uit de buitenlucht, de bodem of het grondwater. Deze warmte wordt gebruikt voor de verwarming van je woning. In een hybride opstelling werkt de warmtepomp samen met een traditionele cv-ketel. Hierbij levert de cv-ketel altijd het warme tapwater, voor onder andere je douche. En zorgt de warmtepomp voor verwarming van de woning. Is de warmtetoelevering van de warmtepomp onvoldoende om je woning te verwarmen? Bijvoorbeeld bij hele koude buitentemperaturen, dan neemt de cv-ketel het over. Hierdoor ben je onder alle omstandigheden verzekerd van warm water en een comfortabel binnenklimaat.

Hoe lang is de garantie op de Intergas Xtend?

De garantie op de Intergas Xtend is 2 jaar.

Wat kost een hybride warmtepomp?

Het is bij Intergas niet mogelijk om rechtstreeks een warmtepomp aan te schaffen. Dit verloopt altijd via je installateur. Aangezien een belangrijk gedeelte van de aanschafkosten van een hybride in het installeren zit, is het voor ons niet mogelijk om offertes of indicaties af te geven van de totaalprijs. Heb je nog geen installateur? Vind er dan één bij je in de buurt.

Hoe snel verdien ik een warmtepomp terug?

Wat de terugverdientijd van een hybride warmtepomp is verschilt per woning. Dit ligt bijvoorbeeld aan het afgiftesysteem, de huidige energietarieven en het gebruikspatroon. Het advies is om een installateur langs te laten komen en die een berekening te laten maken.

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

In de meeste woningen is het mogelijk om een een warmtepomp te plaatsen. Om de besparing te voorspellen moet er door een installateur gekeken worden naar de isolatiewaarden van de woning en het energieverlies.