Hulp

Heeft u geen warm water of levert de verwarming geen warmte? Of ziet u een storingscode op uw ketel? Hieronder staan een aantal van de storingen beschreven en toegelicht. Blijft u problemen ervaren, neem dan contact op met uw installateur.

Ik heb een storing aan mijn cv-ketel, kan Intergas langskomen?

De installateur van uw cv-ketel is de aangewezen persoon voor het oplossen van een storing aan uw cv-ketel. U vindt de installateur van uw cv-ketel terug op de ingevulde garantiekaart of op de aankoopnota van het toestel. Indien u een onderhoudscontract heeft afgesloten kunt u contact opnemen met het servicebedrijf. Dit is ongeacht de leeftijd van het toestel, dus ook in de eerste twee jaar van de fabrieksgarantie. Heeft u een huurwoning neem dan contact op met uw verhuurder of woningbouwvereniging.

Hoe controleer ik de waterdruk op mijn cv-ketel?

De druk is op het servicedisplay af te lezen wanneer het toestel is uitgeschakeld. Indien de druk tijdens normaal bedrijf lager wordt dan 0.5 bar dan zal deze knipperend op het display worden getoond.

Hoe vul ik mijn cv-ketel bij?

Om een goede werking van de cv-installatie te garanderen dient de druk tussen de 1 en 2 bar te zijn. Dit is de druk bij een koude installatie. De druk is op het servicedisplay af te lezen wanneer het toestel is uitgeschakeld. Indien de druk tijdens normaal bedrijf lager wordt dan 0.5 bar dan zal deze knipperend op het display worden getoond.

Bij een te lage druk dient de installatie bijgevuld te worden. Ga als volg te werk:

  • Sluit de vulslang aan op de drinkwaterkraan en vul deze met water tot zich geen lucht meer in de slang bevindt.
  • Sluit de vulslang aan op de vul- /aftapkraan onder het toestel.
  • Open de drinkwaterkraan en vervolgens de vul- /aftapkraan.
  • Vul het toestel en de installatie tot een waterdruk tussen de 1 en 2 bar (bij een koude installatie).
  • Sluit de vul- /aftapkraan en vervolgens de drinkwaterkraan.
  • Ontlucht na het vullen de installatie.

Moet er enkele malen per jaar gevuld worden, waarschuw dan uw installateur. Er is dan mogelijk sprake van lekkage.

Hoe ontlucht ik mijn installatie?

Na het bijvullen van de installatie of wanneer de installatie nieuw is, dient deze te worden ontlucht. Lucht in de installatie kan ook voor vreemde geluiden zorgen. Ga om de installatie te onluchten als volg te werk:

  • Het ontluchtingspunt van het toestel bevindt zich links boven op het toestel.
  • De installatie kan via de ontluchtingskraantjes op de radiatoren en/of een ontluchter in de leidingen ontlucht worden.
  • Controleer of de waterdruk in de installatie na het ontluchten nog tussen de 1 en 2 bar bevindt, zo niet voorgaande herhalen.

Staat uw vraag er niet tussen, stel deze dan hieronder of bel met (0524) 512345

Stel uw vraag